Forrás: tutorial.hu, Szerző: TLoF
—–
Talán mindenki emlékszik még arra, hogy a Google milyen jó pénzt fizetett a youtube-ért és hogy az videbomb hogy került az index fennhatósága alá, még ha az ár nem is ismert.

Mindenesetre ha általános video megosztó piacon már nem is, de egy egy rész területen még lehet sikeres videó megosztó oldalunk. Arra azért készüljünk fel, hogy ezt nem egy ingyenes tárhelyen fogjuk üzemeltetni, de azért nem is kell hozzá atomtudósnak lenni. Pláne, hogy a neten megjelentek az első fizetős, majd OpenSource rendszerek, amik lehetővé teszik a saját video portál inditását:

Első lépésben kezdjük az általam ismert ingyenes rendszerekkel:

– PHPmotion A felülete jó, a kódja már kevésbé. Mindenesetre kezdő rendszernek tökéletes.
– Vidiscript Ingyenek regisztráció után kapjuk meg rendszert, a forráskód kódolva és a kiegészítők már pénzbe kerülnek.

Térjünk át a fizetős megoldásokra:

– Az első versenyző rögtön két – elvileg különböző – oldallal is kezd, ám ha ezeket megnézzük kicsit tüzetesebben is, láthatjuk, hogy a leírások gyakorlatilag szó szerint megegyeznek. Szerintem egy cég áll a két lap mögött.

* http://www.clip-share.com/
* http://www.mediasharesuite.com/

– A második érdekes politikát folytat. 10$ maga a script, tehát nem ingyenes, viszont ez elég kevés pénz úgy mindenképp érdemes megnézni, hogy mit is tud nyújtani a többihez képest. http://www.buyscripts.in/youtube_clone.html

Ha az ember saját maga akar egy alap szintű szolgáltatást írni akkor íme egy durva vázlat arról, hogy mire van szüksége. myphptube project

Szerző: TLoF (http://tlof.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..